Varkauden Keskustatekokilpailun 2022 voittaja on Taideniitty

Varkauden Keskustatekokilpailun 2022 voittajaksi on valittu Vanhan Varkauden alueelle avattu Taideniitty-yhteisö. Tulos julkistettiin torstaina 11.8. Kauppakadun Kesäkatuillassa. Kilpailun järjesti Warkauden kaupunkikeskusta ry. Paikallisen kilpailun voittajaehdotus pääsee edustamaan Varkautta valtakunnallisessa kilpailussa, jossa EKK ry (Elävät Kaupunkikeskustat ry) valmisteluvaliokunta 2022 valitsee ja palkitsee valtakunnallisen voittajan syksyllä. Vuonna 2021 valtakunnallisen kilpailun voitto tuli Vekara-Varkaudelle.
Alkukesällä yleisölle avatussa kilpailussa etsittiin Varkauden keskustoissa positiivisesti vaikuttavia asioita. Kilpailuun sai ehdottaa keskusta-alueilla toteutunutta ilmiötä, innovaatiota, tapahtumaa, henkilöä, arkkitehtuuria, valaistusta, keskustan viihtyisyyttä parantavaa asiaa tai kaupunkilaisia hyödyttävää tai ilahduttavaa tekoa. Ehdotuksen tuli liittyä vahvasti johonkin Varkauden keskustoista.
Tuomaristoon kuuluivat henkilöstöjohtaja Nina Holopainen Varkauden kaupungilta, Solja Käck Warkautelaiset ry:stä ja Tuula Kokkonen Warkauden kaupunkikeskusta ry:stä. Tuomaristo totesi, että toista kertaa järjestettävään kilpailuun tuli yli 20 ehdotusta perusteluineen, ja että kilpailu on löytänyt paikkansa Varkaudessa.

Kilpailuehdotusten joukosta erottui useampi kilpailun kriteerit täyttävä ehdotus ja valinta oli vaikea. Nanna Murtomäen ehdotus Taideniitty perusteluineen vakuutti tuomariston. Murtomäen perustelut kuuluivat seuraavanlaisesti: ” Taideniityn perustaminen on oleellinen uusi keino saada Varkauden upeita puurakennuksia käyttöön ja matkailijoita kauniiseen kotikaupunkiimme. Taideniityllä on mahtavat mahdollisuudet toimia monipuolisena monitoimitalona ja tarjota paikallisesti tekemistä kaupunkilaisille vauvasta vaariin, toimia majoittajana ja matkailijoiden käyntikohteena. Tämä kaikki on merkittävää kaupungillemme ja kaupunkikeskustan alueella. Taideniitty on muutoksen alkuun sysääjä ja tuo toivottavasti alueelle lisää rohkeita yrittäjiä.”
Murtomäen esityksen lisäksi Taideniitty sai kilpailussa useita mainintoja. Raati täydensi perusteluita ja lähettää Taideniityn valtakunnalliseen kilpailuun seuraavin saatesanoin:

Voittaja, Taideniitty:
o Lisää alueellista yhteistyötä, opettaa ja osallistaa ihmisiä. 
o Luo Vanha Varkaus-brändille nostetta ja toimii vetovoimatekijänä Varkauden alueella samalla lisäten tunnettavuutta koko Suomessa sekä kansainvälisesti.
o Yksi Varkauden matkailuvalteista kiinnostavana, valoisana ja viehättävänä paikkana.
o Tuo esille rohkeuden kokeilla ja luoda jotakin uutta lisäten samalla kulttuurin näkyvyyttä, arvostamista ja vaalimista.
o Kokoaa yhteen osallistavaa kokonaisvaltaista verkostoa upean ja yritteliään Taideniityn porukan luotsaamana.
Voittajan lisäksi raati valitsi kaksi kunniamaininnan saanutta ehdotusta:

Kunniamaininta, Kämärin sillat:
o Tuovat luonnon keskelle kaupunkia ja lisää lähiluonnon saavutettavuutta kaupunkilaisten hyvinvoinnin lähteenä ja matkailun vetovoimatekijänä.
o Ovat kauniit kaikkina vuoden aikoina tarjoten maksuttoman tavan vaalia luontosuhdetta ja näin ollen edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia.
 
Kunniamaininta, Next Step Katusähly Cup
o Kaupunkilaisille suunnattu tapahtuma, missä joukkueet edustavat laajasti kaupunkiyhteisön eri piirejä, luoden tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta hyvän mielen tapahtumassa.
o Tapahtuma ottaa  Päiviönsaaren Ahlströminkatu hienosti erilaiseen käyttöön kooten yhteen kaupunkilaisia ja yrityksiä. Tapahtumalla on kehityspotentiaalia Päiviönsaaren keskustan omaleimaisen profiilin vahvistajana.

Piditko artikkelista?

Share on Facebook
Share on Linkdin

Jätä kommentti